Erkekler için sakal yüzdeki estetik görünümün bir parçasıdır. Erkek yüzü için sakal bir aksesuar gibidir. Fakat bazı durumlarda erkeklerin istediği gibi bir sakala sahip olamadığı görülür. Bazen hastalıklar yüzünden, bazen genetik faktörlerin etkisiyle, bazen de sonradan yaşanan kazalardan dolayı sakalda seyrelme, açıklık ya da yara izi meydana gelebilir. Bu etkenler erkeklerin çok önemsediği sakalın kullanılmaması gibi ciddi bir sorun yaşatır. Özellikle gençler arasında yaygın olan kirli sakal modasını bile uygulayamaz durumda olunur.
Normalde sakalda açıklık olması ya da seyrelme gibi sorunların olması, erkek açısından sağlık sorunlarına neden olmaz. Bunun tek etkisi estetik açıdandır. Bu durumda bir erkek için ruhsal bir sorun haline gelebilir. Kendini iyi hissetmeme, sosyallikten uzaklaşma gibi sorunlar yaşamasına neden olabilir. Günümüzde estetik uygulamalar bu soruna da çare buldu. Sakal ekimi sayesinde, erkeklerin sakal sorunu kolay bir uygulama ile çözümleniyor.
Sakal ekimi nasıl yapılır?
Sakal ekimi saç ekimi gibi genellikle vücudun başka bir bölgesinden alınan kıl köklerinin sakal bölgesine nakil yapılmasıyla yani ekilmesiyle gerçekleştiriliyor. Toplumda hiç sakalı çıkmamış yani köse olarak tabir edilen kişilerde bile başarılı bir şekilde sakal ekimi yapılabilir. Bu uygulama sonucunda doğallığını koruyan, estetik görünümde sık bir sakal oluşturulabilir. Bu uygulama sırasında lokal anestezi kullanıldığı için, kişiler acı hissetmeden sakal ekimi yapılabilir. Sakal ekimi sırasında FUE tekniği kullanılır.
Sakal ekimi sırasında kullanılacak kıl kökleri mümkün olduğu kadar ense bölgesinden alınmalıdır. Sakal ekimi sırasında ekilen kıl kökleri kişinin var olan kılları ile aynı açılarda ekilmelidir. Ekim açısı doğal bir görünüm için önemlidir. Kıl kökleri ekildiğinde dipte çukurluk oluşmaz.
Sakal ekimi sırasında tekli kıl kökleri kullanılmalıdır. Eğer kıllar enseden alınacaksa, kökler mutlaka tekli olarak ayrılmalıdır. Çünkü sakal bölgesinde her zaman tekli kıl kökleri olur. Kıl kökleri çıkarıldıktan sonra hiç bekletilmeden sakal bölgesine ekilmelidir. Canlı olan kıl kökleri bekletildiği takdirde, oksijensiz kalarak işlevlerini yitirirler. Özel bir solüsyon içerisinde bekletilerek canlılığı korunur. Böyle uygulamaların özel bir deneyim ve bilgi istediğini unutmamak gerekir. Bu nedenle sakal ekimi konusunda uzman bir doktordan yardım alınmalıdır.
Sakal ekimi bu bölgede yara izi olan, yanık izi, sakal kıran sorunu olan kişiler içinde yapılabilir. Ancak bu kişilerde daha detaylı bir değerlendirme yapılmalı ve bu alanda uzmanlaşmış bir doktora danışılmalıdır.
Bıyık Ekimi
Toplumumuzda erkekler için bıyık, yüzde önemli bir görsellik ve ifade kaynağıdır. Bıyık kullanılmasa bile, bölgenin görünümü bir erkeğe erkeksi ifade kazandırır. Cilt altındaki kıl köklerinin oluşturduğu koyu renkli bölgenin bile önemi vardır. Erkeklerde bıyığın çıkmaması, köselik sorununun olması hem ifade zorluğuna, hem de sosyal yaşamda sıkıntılara yol açar. Günümüzde bütün bu sıkıntıların çözümü bıyık ekimi sayesinde konforlu bir şekilde sağlanmaktadır. Bu uygulama sayesinde doğal görünen bıyık oluşturulmaktadır.
Bıyık çıkarma yöntemleri
En çok merak edilen hususlardan biri de bıyık ekimi yapmadan bıyık çıkarmanın bir yolunun olup olmadığıdır. Piyasada bıyık çıkardığı ya da kıl sayısını arttırdığı iddia edilen pek çok ürün mevcut. Ancak bu ürünlerin tamamının vaat ettiği gibi kök olmayan bölgeden kıl çıkarması mümkün olmaz. Eğer hormonal nedenlerle bıyık çıkmaması söz konusu ile dışarıdan hormon takviyesi yapılarak çözüm bulunabilir. Fakat yara izi ya da bölgesel dökülme nedeniyle bıyık çıkmaması durumu mevcutsa ve 6 ila 7 ay boyunca bıyık çıkmadıysa bu durumda tek çözüm bıyık ekimidir. Keza köselik nedeniyle bıyık çıkmaması durumunda da alternatif yöntemlerin başarılı bir netice elde ettiğinden söz edilemez. Bu durumda da yine bıyık ekiminden fayda ummak gerekir.
Bıyık ekimi için yaş sınırı var mı?
Bıyık ekimi yaptırmak için erkeklerin en az 21 yaşına kadar beklemesi önerilir. Çünkü erkeklerde bıyık 15 yaşlarında terlemeye başlar, 18 yaşla birlikte dışarıdan belirgin hale gelir. Bıyıkların çıkması erkeklik hormonu olan testosteron hormonunun yardımıyla olur. Bıyıkları çıkarmak için dışarıdan müdahaleye gerek yoktur. Kıl kökü varsa ve hormonlarda yeterliyse erkeğin bıyıkları çıkar. Bunun için dışarıdan bir ürün kullanılmasına gerek olmaz. Bu yüzden bıyık ekimi yaptırmak için, 21 yaşına kadar beklenmesi tavsiye edilir. Bunun dışında bölgede ameliyat izi, yara, yanık gibi etkenlerden dolayı bıyık çıkmıyorsa, her zaman bıyık ekimi yapılabilir. Bunun için belirlenmiş üst sınırda yoktur.
Bıyık ekimi ne zaman yapılmalı?
Yüz bölgesinde kıl çıkmaması, köselik hali: Yüzde sakal ve bıyık çıkmasına engel olan köselik durumunda, tek çare bıyık ekimi yapılmasıdır. Çünkü bu sorun ilaçlarla giderilemez. Bu yüzden bıyık ekimi yapan bir merkeze danışılmalıdır.
Bıyıkların seyrek olması: Bu pek çok erkeğin sorunudur. Bıyıkların seyrekliği de hiç çıkmaması kadar erkeği rahatsız eder. Bıyıkların gürleşmesi için ilaç ya da kozmetik bir ürün bulunmamaktadır. Bu sorun karşısında da bıyık ekimi yapılması önerilir.
Comments
tadalafil usa
Comments are closed.